RSS

Ushqimet e dashurise

27 Jul

Disa ushqime dhe aroma te tyre jane evidentuar shkencerisht se mund te shkaktojne efekt me te forte ne trupin tone sesa disa ushqime te zakonshme qe konsumojme cdo dite. Me poshte po ju rendisim disa nga ushqimet e dashurise qe jane perdorur ne shekuj.

Alkooli: ul ndrojtjen dhe rrit koefidencen, gjithsesi teprimi ka efekt te kundert ne nje darke romantike.

Asparagu: Eshte perdorur dhe eshte servirur dhendurve ne shekullin 19-te per shkak te reputacionit te tij si ushqim afrodiziak.

Banania: Jo vetem ne saje te formes se saj she permbajtjes kremoze, por duke permbajtur enzimen bromelain mendohet se mund te rrise performancen mashkullore.

Kaviari: Eshte i pasur me zing, i cili stimulon prodhimin e testosteronit, duke mbajtur funksionin mashkullor.

Shampanja: Eshte trajtuar si “pija e dashurise”. Ne doza te moderuara ul ndrojtjen  dhe shkakton nje zjarr te kendshem ne trup.

Cokollata: Reaksion, permireson gjendjen spikologjike dhe stimulon deshiren per afrimitet fizik. Cokollata ka qene e ndaluar neper manastire shekuj me pare.

Fiqte: Te korrat sezonale jane festuar nga greket e lashte.

Parfumet: Te krijuara nga aroma ushqimesh si, bajamja, vanilja dhe herba te tjera vepron si nje feromon per te kontrolluar emocionet nepermjet nuhatjes.

Rradhiqet: Jane perdorur si ushqim afrodiziak nga faraonet per shkak te shijes se tyre pikante.

Guackat: Disa guacka ne menyre te perseritur ndryshojne gjinine e tire duke kaluar nga mashkull ne femer dhe anasjelltas, duke dhene shkak per pretendimet se keto ushqime mund te japin proven e ndjesise se dashurise si nga kendi i nje mashkulli ashtu dhe i nje femre.

 

 

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 27, 2012 in Uncategorized

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: